Catalog dedicat exclusiv produselor romanesti. Pe cand un concept de magazin? Sau mai multe? Diferite.

M-am bucurat astazi sa citesc in Business Magazin ca unul dintre lanturile comerciale prezente pe piata din Romania lanseaza un catalog special destinat produselor romanesti. Explicatia companiei este ca astfel va incuraja „consumatorii sa consume produse romanesti”.

Am mai observat la inca un lant comercial, in ale carui magazine recunosc ca intru mai des, tendinta de a promova la raft produsele locale. Cu siguranta exista ratiuni de eficienta in bugete, in logistica, pretexte de comunicare, dar si sustinerea economiei locale poate fi un argument solid pentru ca oamenii tot cu bani cumpara din magazine. Comerciantii, insa, vor sustine produsele locale atat cat sunt in zona lor de interes. Ce fac reprezentantii Statului prefer sa nu ma intreb aici, dar vreau sa ma intreb daca fiecare dintre noi citeste eticheta si daca intre doua produse similare ca pret si caracteristici il alege pe cel fabricat in Romania? Nu strica oricum sa verificam eticheta.

Campanie magazin

Mai sunt si alte doua motive pentru care ma intreb daca va aparea macar un concept de magazin doar cu produse fabricate in Romania. Primul este ca ar apreciat de turisti. Multi dintre noi suntem curiosi sa cumparam si sa incercam produse locale cand mergem in afara tarii. Al doilea este ca astfel de magazine exista in zonele cu comunitati romanesti din alte tari. Argumentul de baza este ca sustinem economia romaneasca si pe (micii) producatori.

Oare cand avem sansa sa pasim intr-un astfel de magazin?  Pentru cei care pot sunt mai pretentiosi (si pe care nu ii judec in niciun fel) mentionez  ca pe langa produsele de prima necesitate, precum alimentele, se fac in Romania si produse care intampina nevoi mai rafinate. Textile si marochinarie sau mobilier. Atat din categorie medie cat si superioara. Dar sunt sigura ca o parte din ei stiau deja.

Ce parere aveti despre propunerea invitatului emisiunii online a ZF ca „trebuie sa trecem de la „produs” la „creat” in Romania?Sucu Mobexpert

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s